Tokio.jouwweb.nl
Home » Cultuur

Cultuur


Op het gebied van cultuur heeft Tokio meer dan genoeg te bieden. Tokio heeft diverse musea. Vooral het Uenopark heeft wat dat betredt veel te bieden hier bevinden zich diverse nationale musea. Enkele voorbeelden hiervan zijn het Nationale Museum van Tokio, dit is het grootste museum van Japan dat gespecialiseerd is in traditionele Japanse kunst; het Nationale Museum voor westerse kunst; en het Nationale museum voor moderne kunst dat over een grote collectie moderne kunst beschikt naast enkele tienduizenden Japanse en buitenlandse films. Ook in het Uenopark bevindt zich het Nationale wetenschapsmuseum van Japan en de Ueno-Zoo Andere belangrijke musea in Tokio zijn het Nezu Museum in Minato, het Edo-Tokio Museum in Sumida en niet te vergeten het Nationale parlementsbibliotheek

Hier zullen we het Uenopark nog wat nader toelichtten. Het park ligt op de locatie van de vroegere  Kan'ei-ji. Dit was een tempel die vaak in verband wordt gebracht met de shoguns van het Tokugawa-shogunaat. Zij hadden de tempel laten bouwen om het Edokasteel te bewaken vanuit het noord-oosten, dit is volgens de Japanse traditie (of bijgeloof)  een verkeerde richting was. De tempel is verloren gegaan tijdens de Boshin-oorlog.
Het park werd opgericht in 1924, eerste aanzet hiertoe is gegeven door toenmalig keizer Yoshihito die het stuk grond voor het park schonk aan de stad Tokio. 
Het park is al tientallen een populaire trekpleister en recreatiegebied, dit voor zowel de bewoners alsmede de toeristen.