Tokio.jouwweb.nl
Home » Overnachten

Overnachten


Tokio is een dure stad en veel (vooral jonge) toeristen en backpackers willen bezuinigen op het overnachten. Een goede optie is dan wellicht het nemen van cabine hotel. Dit is iets typisch Japans en het lijkt een beetje op een honingraat. Het zijn cabines die boven en naast elkaar zijn geplaatst. Hier kan één persoon in slapen. Je bent dan een slaapplaats van amper twee kubieke meter.  Het is soms al een toer om in je cabine te geraken. Vooral omdat ze met afmetingen van een cabine er van uit zijn gegaan zo passend te maken voor de gemiddelde Japanner. West-Europeanen zijn toch een stukje langer en dit geeft nog wel eens problemen. Maar goed de prijs maakt veel goed voor de budgettoerist.

Als je echt iets authenthieks zoekt boek dan eens een ryokan. Dit is een gasthuis waar je het traditionele Japanse overnachten ervaart.  Je slaapt dan op de grond op een zogenaamde Tatami. Dit is een mat van stro. Waarop je ligt. Het wordt door niet Japanners toch wel als iets minder comfortabel als een bed ervaren. Maar als je in Japan bent, is het ook wel leuk om wat van de oude gebruiken mee te pakken.

Als je toch de voorkeur hebt voor een luxe hotel met alle denkbare faciliteiten, dan is ook voor deze doelgroep voldoende voorhanden. Er zijn hotels die je alles kunnen bieden wat je maar kunt bedenken. Je kunt hier in alle weelde overnachten. Maar de keerzijde is de prijs voor een overnachting, hiervan zal menigeen toerist schrikken. Je dient voldoende financiele armslag te hebben om hier één of meerder nachten door te brengen en dat niet zeker niet voor elke backpacker weggelegd.