Tokio.jouwweb.nl
Home » Eten & drinken

Eten & drinken


De traditionele manier van koken heeft de naam Kaiseki, deze kookkunst heeft een hoog aanzien in Japan. Dit zijn meerder kleine gerechten die op een vastgestelede volgorde worden opgediend. In vroegere jaren was het alleen mogelijk om allen vegetarisch te bestellen. Maar met de opkomst van het toerisme in Japan en met name Tokio is het ook mogelijk om gerechten te bestellen waar vis of vlees in zit verwerkt.

Het bekendste Japanse gerecht is natuurlijk de wereldberoemde sushi. Deze rauwe vistgerechten kun je aangevuld met diverse verschillende ingredienten bestellen. In Tokio zijn er ook honderden sushibars.
De meest gedronken dranken zijn sake en groene thee. Ook dit is echt Japans. Je kunt dit in elk Japans restaurant bestellen.

Als bijgerecht wordt rijst bijna altijd bij een bestelling meegeserveerd. De tyische Japanse rijst is erg plakkerig.  Rijst wordt op verschillende manieren bereidt.  

Naatst de typische Japanse keuken kun je hier ook goede restaurants aantreffen met als insteek de Aziatische keuken uit omliggende landen. Vooral de keuken uit IndiƤ, Korea, Thailand en Vietnam is erg populair.
Ook de westerse keuken is goed vertegenwoordigd en dan met name de Franse en Italiaanse keuken.
Niemand weet precies hoeveel eetgelegenheden er precies in Tokio zijn maar vast staat dat het er vele tienduizenden zijn. Misschien is er wel te veel keuze in het land van de rijzende zon.